Langs de kant

De afgelopen maanden heb ik Joris, Paul en Tim begeleid naar de Mizuno Halve Marathon van Amsterdam.

Joris liep zijn eerste halve marathon. Was het makkelijk? Absoluut niet maar soms is het een kwestie van doorbijten, doorzetten en blijven lachen. Goed op karakter gelopen dus.

Gister steeg Tim boven zichzelf uit. Na afgelopen jaar een pr op de halve te lopen op Terschelling en flink door te moeten bijten tijdens een 10k pr in het Vondelpark liep hij gister ruim 7 minuten onder zijn snelste tijd. Ook liep Tim tegen de verwachting in zijn haas naar huis.

Paul rent nog niet zo lang. Wel behoorlijk snel. Zonder horloge of hartslagmeter. Ook niet met carbonschoenen maar wel met heel veel gevoel. Omdat hij nog niet heel veel kilometers heeft gemaakt was het plan wat rustiger te starten en na 15 kilometer aan te kijken of er een versnelling in zat. 

Dat plan kieperde hij bij de start direct de vuilnisbak in want “langzaam voelde niet goed” en liep hij in een strakke lijn met een flinke eindsprint op het einde naar 1:29:02!

Niet gedacht dat langs de kant staan minstens zo leuk zou kunnen zijn als meedoen!

x